Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

fredag 4. mars 2011

Fastelaven

Katta kom inn imorges da Kjerringa var ute og hentet avisen.
Været er vårlig og dagen er 4 timer og 4 minutter lenger enn ved Vintersolverv,
På God Morgen Norge var det så mye feilinformasjon om Fasten, eller rettere sagt inngangen til Fasten.
at jeg fikk lyst til å oppfriske litt.
Fastelavenssøndag var den dagen da ungene fikk lov til å rise sine foreldre for bot og bedring inn i Fasten. Blåmandag var en alvorlig dag med elende og hodepine, for da hadde folk feiret lørdag  med karneval og blitt riset søndag.
Idag  er det vel forresten bare i barnehagene rundt om i landet at det feires karneval før Fasten.
Feitetirsdag var dagen da man mesket seg med kjøtt og flesk for siste gang før påske, 6 uker senere. Askeonsdag strødde man aske i håret og ikledde seg  striskjorta, for nå ble det bare spist det som var mest nødvendige for å holde livet igang når det gjaldt mat. Ikke noe kjøtt. Fisk og graut var menyen.
Askeonsdag hadde man som regel fisk til middag for å markere det. Fisk var det billigste som fantes dengang da !
Det var dagens historietime.
Ellers en god nyhet. Energiminister  Terje Riis Johansen har endelig tatt til det vettet han dessverre ikke har, grepet sin imaginære hatt og gått.
Som Høyres Per K. Foss sa det: - Han har tråkket i de salatene han har kommet over, og blitt stående der ganske lenge - Veldig betegnende. Den mannen har ødelagt mye for Regjeringens sjanser for gjenvalg.
Og nå ser han seg om etter en post som Fylkesordfører. Stakkars fylke. Men der får han vel ikke gjort så mye galt, bare gått rundt med det feite gliset sitt og klippet snorer.
Jeg skal også gå ut i verden senere idag og være med på åpningen av Hortens Diskusjonsforenings 115 års jubileumsutstilling på Lokalhistorisk Senter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar