Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

fredag 11. mars 2011

Jåleri.........eller historieløshet?

Idag avslørte Kjerringa "trikset" til Katta når det gjelder å krafse på vinduet akkurat når Kjerringa kommer inn i stua.
Katta vagler seg på trappegelenderet utenfor soveromsvinduet, det er for kaldt å sitte på steintrappa. På den måten kan hun følge med når Kjerringa drar opp persiennene på soverommet. Og så piler hun rundt hushjørnet og sitter klar til å krafse på ruta med en gang hun ser Kjerringa innenfor. Smart katt.
Mange kan lære mye av en liten katt
Kanskje Kommunearkitekten i Horten ?
Hun tramper visst også i alle salatene som finnes, og blir stående.
En av våre eminente historikere, Leif Preus hadde et innlegg idag om jåleriet som brer seg rundt omkring.  Jeg må også spørre hva som er galt med å kalle Bromsjordet for Bromsjordet ?
Klinger det ikke fint nok i ørene til de som skal kjøpe disse, sikkert overprisede, leilighetene som er under prosjektering der nede ?
Kan folk bare komme og forlange navnebytte i byen de vil bo i fordi det ikke er hipt nok ? Nå må folk ta seg sammen. Bromsjordet eller Broms er, som Leif Preus påpekte, et gammelt hederlig navn på en gård i Horten. Og er ikke det fint nok, ja,da får folk holde seg unna.Horten er en gammel arbeiderby med en historie som er knyttet til slit og tildels armod. Derfor blir det latterlig når man ikke vil kjennes ved det og forsøke å bygge om og navngi den etter forgodtbefinnende.
Sånn som nede i den s k Strandparken. Der var jo ikke Hestetramperen fint nok, selv om det i mange år har ligget en stall og en liten travbane der. Mye hestetramp har vært hørt der, men navnet passet ikke kjøperne av de fremdeles overprisede leilighetene der nede. Så ble det Strandparken.
Som i Keiserens nye klær av H.C Andersen. Han snudde kappen etter vinden og trodde at det var så vakre og tynne klær at ingen kunne se dem, og gikk naken ut i byen. Og alle hyllet han og skrøt av hans vakre klær. Helt til et lite barn ropte: -Men Kongen er jo naken !-
Og da så plutselig alle at han faktisk spradet naken rundt i Københavns gater.
Er vi blitt så fiiiine igjen ?
Katta har snudd ryggen til og sover og koser seg i stolen sin

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar