Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

onsdag 9. mars 2011

Snø og hersketeknikker

Katta var våt og frossen da hun kom inn i morges. Hun var rask til varmovnen for å tørke pelsen.
Kjerringa konstaterte med et sukk at det lavet ned, ja riktig lavet ned med tunge, våte, hvite snøfiller.
Akkurat når hun var begynt å tro på en vår.
Men det som for noen er en uendelig kald, snørik og såpeglatt vinter med både bein- og armbrudd som resultat, er for andre gøy og moro i akebakker og skiløyper og på andre snørike tumleplasser.
Men når man kommer opp i min alder skal man vel være glad for at man har noen som bryr seg om en,  slik at man slipper å ligge død og kald i månedsvis i sin leilighet...til naboene endelig reagerer på at juleblomstene fortsatt står  utenfor stakkarens dør. Det er så uendelig trist å tenke på.
Damen ble visst, ifølge Dagbladets nettavis idag, fulgt hjem etter å ha ramlet om i en butikk en gang før jul. Ingen fulgte henne til lege eller tilkalte ambulanse, bare fulgte henne hjem. Der fikk hun lov til å dø i fred.
Og dette er ingen skrekkhistorie fra New York eller en annen eksotisk langtborteplass Neida, det var sakset fra Tønsbergs Blad, så det må jo ha skjedd i vårt nærområde.
Så likegyldige er vi blitt. Vi bryr oss ikke om hverandre, bare hvis man kan brukes til noe.
I politikken eter de kvinner. Skitne knep og hersketeknikker blir brukt mot kvinnene dersom de våger å mene noe annet enn Alfahannene. Det er skammelig.
En forsker på slikt uttalte seg om at kvinner ikke gidder å ofre masse tid og energi på saker som gir så lite tilbake. Som politikk. Kvinner vil se resultater. Vi er sånn satt sammen at vi liker å se resultatene av våre anstrengelser og engasjement.
Og den politiske organisajonen er for gammeldags og lagt opp av menn for menn.
Derfor blir det færre og færre kvinner i politikken, fordi vi trives best på arenaer der vi blir hørt og tatt hensyn til.
Dessverre gjelder dette  mange ganger i foreningslivet også, fordi  mange  kvinner har lært av menn og selv blitt eksperter på hersketeknikker. Trivselsfaktoren i slike foreninger er lav og folk går lei, for hva er vitsen med organisasjoner der man ikke får bruke sine kunnskaper og  erfaringer ?
Men det er nå ikke bare elendighet her i verden.
I heimen er det varmt og godt, det knitrer i ovnen, og Katta sover som en liten stein i stolen sin.
Og tross alt er dagen blitt 5 timer og 8 minutter lenger.......

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar