Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

mandag 6. desember 2010

Nedtelling

Katta bruker ikke mer tid enn høyst nødvendig til sine nødvendige ærend utendørs nå om dagen. Det er kaldt, men nydelig julestemning ute.
Jeg vet ikke om det er alderen,det er nok det, men jeg synes førjulstida blir koseligere for hvert år.
Når man ser bort fra all reklame på TVen. Den blir mer og mer hysterisk. Med luriumkremer og duppeditter som vi ikke visste vi hadde sånt behov for.
Jeg mener julestemningen som sådan. Hvit, ren snø på bakken. Nede i sentrum er det vakkert pyntet med tusenvis av små lys i trærne rundt torget. Og et stort, praktfullt juletre midt på selve torget.
Og så tenker jeg på og gleder meg til å møte gode venner i Kiel om noen dager.
Da skal vi dra til alle julemarkeders mor,  i Lübeck. Der lukter og gammeldagse varer og mat ikke har forandret seg på hundrevis av år. Tror jeg må smake på Glühweinen også. Det er en form for norsk gløgg, men sterkere, myyyye sterkere. Jihaaa !!.
For en juleentusiast som meg er det jo som å komme rett til julehimmelen, Skomaker Andersen, Alf Prøysen, Jul i Skomakergata og alle andre barneminner på en gang. Jeg gleder meg mest til lysene. Til  julelysene i alle regnbuens farger. Og til luktene. Tysk jul er ikke så veldig forskjellig fra norsk jul når det gjelder mat og drikke, pakker og juletre. Det er jo derifra vi har fått nesten alle juleskikkene våre, Vi har bare lesset på med litt amerikanske skikker, men de har jo også fått sine juleskikker  fra Europa og så strødd  mer glam og glitter på..
Så man kan trygt si at jeg vil finne igjen mine barndoms juler, samt noen juler til, når jeg kommer nedover.
For ikke å snakke om samværet med gode venner. Jeg  tviler på at tida strekker til for all praten på engelsk. tysk, dansk og norsk. De er så utrolig vennlige mennesker med humor og glede. Jeg vet ikke at jeg har ledd så mye sammen med andre som med dem, selv om vi møttes under heller triste omstendigheter.
Denne turen blir som spa for sjela.
Katta vet ikke om det enda, men hun skal bli godt ivaretatt med mat og alle andre behov i heimen mens vi er borte..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar