Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

onsdag 1. desember 2010

Kulde

Katta er inn om natta, det er for kaldt for et lite krek å ligge ute og fryse.
Men hun er ikke her nå, for O herlig glede, hun fikk komme opp til Leieboeren og være hos han. Og det er er ren lykke for stripeskinnet.
Kjerringa måtte til sin hofføyelege til morran idag, for hun hadde "hatt noe på øyet" siden igår kveld. Natta var nesten uten søvn. Så til morran var det bare å ringe for akuttime. Heldigvis var det "bare" en irritasjon på en fra før av sterkt belastet hornhinne. Men alt ordner seg for snille jenter, så litt salve og en ny sort dråper og kontroll til tirsdag, fikset den saken,
Da jeg åpnet nettavisen til Gjengangeren, fikk jeg nesten slag. Kvinne funnet sterkt nedkjølt på trappa. Og der var bilde av huset til to av mine nære og kjære..Jeg nærmest kastet meg over telefonen og fikk ringt den første. Hun var sterk og klar og høyst oppegående, Jeg måtte gråte en skvett av lettelse og glede.
Og så fikk jeg vite at det ikke var den andre heller. Og at min kjære og nære hadde vært den som hadde ringt til politi og ambulanse og  forgjeves forsøkt med oppliving av stakkaren.
Hun bebreidet seg selv at hun ikke hadde gjort nok, men det var vel allerede altfor seint da hun ble funnet  ute i kulden.
Så kulden kan ta liv, det er helt sikkert.
Men det finnes mennesker som gjør sitt ytterste for å forhindre det rundt oss. All ære til dem. Stolt av deg, snuppa.
Men noen ganger nytter det ikke hva man gjør eller hvor sterkt man ønsker. Det som skal skje, skjer.
All verdens varme og hjertekompresjon er forgjeves. Derfor er det viktig å holde øye med alle de som ikke har det lett i denne tiden. Enten de er firbent eller tobente.
Kulden er bitterlig og kan være dødelig.
Nå kom Katta ned sammen med Leieboeren. Hun ga meg et overlegent blikk, hun hadde fått tunfisk, så det så.......

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar