Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

tirsdag 30. november 2010

Privat og personlig

Nå er Katta blitt inneomnattakatt. Så prosedyren er omvendt om morran. Kjerringa går litt i surr og går i dusjen noen ganger før hun slipper Katta ut til sine nødvendige ærend. Men da sitter Katta og jamrer gudjammerlig til hun endelig blir forstått.
Men Kjerringa skjerper seg vel etterhvert,
Leste en uendelig sørgelig historie om en hund som blir glemt og oversett og til slutt levert på et omplasseringssted, der den aldri blir omplassert. fordi den er for gammel, men isteden får en siste sprøyte.
Denne hundens trofasthet grenser til selvutslettelse, og den kaller seg selv en kjærlighetsslave.
Nå nærmer det seg jul og den store familieværesammenhøytiden drar seg til. Rundt omkring sitter det mange ensomme mennesker som er oversett og glemt. Mye p g a at de ikke har familie, men også fordi familien har mer enn nok med seg selv, om de ikke skal ta vare på den inkontinente gamle pappaen eller mammaen eller tanta eller hvem det måtte være,  i jula som de har designet rundt sin lille innerste familiekrets, kjernefamilien Og .helsevesenet er blitt så skåret inn til beinet at de blir "glemt". Hjemmesykepleien kommer farende inn, gjør sitt hokuspokus og farer ut igjen før døra omtrent har rukket å lukke seg etter dem på inntur.
Det finnes også mange unger rundt omkring som gruer seg som hunder til denne største av alle høytider. De har en mamma eller pappa som så gjerne vil lage en fantastisk jul for dem, men som bare må ta seg en fest med kompisene først, utvidet julebord liksom. Og det varer som regel langt inn i jula. Ungene håper at denne jula skal bli annerledes, men vet inne i seg at den sannsynligvis ender med at juletreet blir kastet ut på selveste juleaften, sammen med dem selv og som regel mamma. Fulgt av forbannelser og slag og spark.
Jeg vil ikke utdype mer, men har en bønn til alle som har en tendens til å drikke jula inn og har vanskelig for å stoppe., nå når vi går inn i den søte adventstida med alle julebordene og fristelser av alle slag:
Ta vare på ungene og hundene deres,  De er så mye mer verdt enn allverdens fest og fjas.
Og de har bare deg og stoler på deg hver gang du sier at dette skal aldri skje igjen. De elsker deg betingelsesløst og er uendelig lojale.
Ta vare på dem, så slipper du kanskje å sitte alene julaften når du blir gammel og hjelptrengende.
Katta er kommet inn igjen og sover sin yndigste kattesøvn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar