Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

fredag 19. november 2010

Regnefeil

Katta kom inn i varmen og koser seg som bare en katt kan.
Kjerringa derimot kjente at blodtrykket steg da hun hutrende hadde hentet Gjengangeren i postkassa og satte seg ned for å finlese den.
Vår kjære, høyt lønnede Rådmann hadde klart å regne over 18,9  mill feil på driftsbudsjettet for 2013/14.
På toppen av det hele skyldte han på et regneark.
Hr. Rådmann, det er mange, mange år siden en kommunalt ansatt og andre udugelige mennesker rundt om kunne skylde på datamaskinen når de selv hadde gjort en feli, Eller ikke gjort jobben sin.....og slippe unna med det. Vi trodde at datamaskinene var noe merkelig som levde sine egne liv og lagde krøll i ellers sirlige opplagte systemer og rutiner.
La oss ta den biten en gang for alle, og bli ferdig med den myten: EN DATAMASKIN KOMMER UT MED RESULTATET AV DET SOM BLIR TASTET INN I DEN , KALLES INPUT.
Sa mitt neste spørsmål blir;: Kan noen gi den mannen et datakurs, en mer moderne kalkulator eller en penn slik at han kan skrive ned tallene på et papir og  bruke hodet.
Hva er det han er betalt, for ikke å si overbetalt , for ?? Ja, riktig, for å regne ut budsjetter. Har kommunen ansatt en mann som har Lite Godt i matte som rådmann?
Dette er ikke godt nok. Man kan ikke regne feil på nesten 19 millioner, ha 1 mill. i lønn og slippe unna med det.
Et eventyr fra H,C Andersen beskriver dette veldig godt: Keiserens nye klær- Et maktmennske som tror han har verdens flotteste klær på seg, men som egentlig er naken, avkledd.
Det må et uskyldig barn til for å sette ord på det.
En annen ting er jo den totale mangelen på kvalitetssikring der nede i vårt rådyre rådhus.
Hvor mye rot skal vi som innbyggere i denne lille byen tåle ?
Rull han og andre udugelige middelmådigheter der nede i tjære og fjær og jag de fra byen.
Et regneark, hahahaha
Og på toppen av det hele skal han vel kutte ytterligere i et fra fø magert helsebudsjett.
Katta sover og gir som vanlig katta  i menneskers rot og feil og kleine unnskyldninger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar