Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

lørdag 13. november 2010

Aung San Suu Kyi

Kjerringa er så spent idag. Nyhetene på med en gang. Katta måtte klore litt lenge på vinduet før hun ble sluppet inn.
Men jeg var så spent på hva som skjer i Rangoon i Burma idag. Husarresten til Aung San Suu Kyi går ut i dag. Blir hun løslatt? Lar de henne slippe ut av sitt hjemmefengsel ? Eller finner regimet på en ny unnskyldning for å holde dette enestående, kloke, rettferdige, sannhetssøkende, søte lille  mennesket, som attpå til har fått Nobels Fredspris, innesperret ? Forrige gang var unnskyldningen for å fortsatte og holde henne isolert, at en amerikaner hadde brutt seg inn til henne. Hun hadde ikke gjort noe, men da så Burmas leder straks en konspirasjon, og utvidet husarresten med noen år igjen.
Nå har frihetselskende mennesker fra hele verden slått ring rundt huset hennes mens de holder hverandre i hendene og synger fredssanger. Det er rørende og gir meg troen tilbake på at det finnes mennesker som bryr seg der ute og som bryr seg om.
Nå kom det en melding om at hun blir satt fri kl 13 idag, norsk tid. Folk samler eg i gatene i Rangoon og venter. Vil Burmas fryktede leder sette opposisjonslederen fri etter nesten 20 år i "fengsel" ? Eller kommer det en ny unnskyldning for å holde på henne ?
Verden, de som er interessert i litt mer enn seg selv og sitt, holder formelig pusten, og håper.
En annen sak er om hun får leve lenge i frihet. Kanskje hun må flykte fra landet, Sannsynligvis. I Burma er hun en for stor trussel mot regimet.
Man kan gjøre seg mange tanker i denne forbindelsen. F.eks. slår det meg at hvorfor er sannhet så farlig? Hva er det som gjør at de s.k. varslerne, enten det er i lille Horten, de som varsler om overgrep, forfall, neglisjering  av gamle og svake, alt som er galt i kommunen eller de som varsler om større saker, som overvåkningen av norske borgere i Norge utført av gamle politifolk, på oppdrag fra USA, eller Wikileak som varsler om amerikanske overgrep både i Irak, Afghanistan og på Guantanamo ? Hvorfor skal vi finne oss i å bli styrt av gale, maktsyke og pengeglade ledere.
Hurra for Suu Kyi som er så farlig for sannheten.
Og Katta tåler litt nedfilte klør for en god sak. I alle fall sover hun borti stolen sin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar