Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

onsdag 17. november 2010

|Naturvern

Kattas klør mot stuevinduet  skar iltert i Kjerringas ører, da hun kom ravende søvndrukken ut fra soverommet etter å ha sovet lenger enn langt fordi hun satt og så på en spennende film utover normal leggetid for ei gjektbrøten Kjerring.
Nåja verden går nå ikke av hengslene av den grunn, verken for Katta eller Kjerringa.
Etter mat og godprat til Katta, en rask dusj med etterfølgende mat, nytrukket kaffe og nytrykket Gjenganger til Kjerringa, roet alt seg ned. Gikta også.
Helt til jeg fikk lese om utbygginga av Gildehallen ute på Borrehaugene.
I første seksjon står prosjektleder fram og sier at det skal brukes gamle vikingeverktøy, som øks og pjål (en slags høvel) ved reisingen av hallen. Greit nok. Det bør kanskje gjøres på gammelmåten for å inngi troverdighet.
MEN, og det var nå jeg sperret opp mitt blå og brungrønne.
Forkjemper og frontfigur for Miljøvern i kommunen. Ragnhild Trosby, hadde oppdaget at utbyggerne hadde brent oljekanner sammen med en kvisthaug på tomta der gildehallen skal bygges.
Hvor troverdig er det ? De unnskyldte seg med at de kanskje hadde brukt olje for å få fyr på bålet, som de brant for å hindre andre fra å sette fyr på det. Hallo, hvor teite tror de vi er, egentlig.
Jeg for min del hater å bli behandlet som en sau i en saueflokk. Måtte i såfall være den oppfinnsomme Sauen Shaun.
Men her er det faktisk  store naturverdier som står på spill. Det er vel ikke for ingenting at vi blir oppfordret og pålagt å levere tomemballasje for olje og maling  til egnede avfallsplasser.
Er det mangel på informasjon i byggebransjen som gjør at de tar seg tilrette, eller er det for å spare/tjene noen kroner de gjør sånne miljøkriminelle ting.
Både  Politi , Brannvesen og  andre ansvarlige instanser ble varslet, men  brydde seg ikke om å rykke ut for å få slutt på svineriet.
Kan man utbe seg en forklaring ?
En ting var at det ble hugget ned et utall av trær på Borrehaugene for å skape utsikt fra Midgard.
Jeg var en av flere som stilte opp  for å hindre det. Vi knyttet gule bånd rundt stammene  på de trærne vi ba om skulle få stå. Ble vi hørt ? Nix.
Og  nå dette.
Hvor er de ansvarlige ? Er det bare Ragnhild Trosby og noen få ildsjeler til som bryr seg.
Og OBS, hun har bildebevis på at det var plastkanner som lå på bålet som avga gul   røyk og gasser. som er giftig,  både  for store og små kryp som ferdes og bor  i det som er igjen av skogen.
Nå må vi begynne å bry oss, før det ikke lenger finnes noe mer å bry oss om !!!
Katta sover i et saueskinn og er hinsides, men hun er jo bare en katt og er såre fornøyd med det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar