Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

mandag 29. november 2010

Rosablogg

Katta var inne i natt. Hun snek seg sågar til å overnatte i Kjerringas stol. Men det var henne vel unt, for det er svinkaldt ute, En rask tur rundt husveggen i morges. Så inn og så mat og sove i egen stol.
Kjerringa gikk i sine egne tanker og enset lite rundt seg, annet enn kaffekoppen og knekkebrødene.
Jeg leste nemlig, som vanlig, Magasinet Dagbladet igår. Der var det en artikkel som både forbauset og forundret meg.
Den handlet om de såkalte Rosabloggerne.
Unge jenter og kvinner som har sine veletablerte blogger der de kunne tjene opptil 100000 i måneden !
Hva de skrev om ? Ingenting, absolutt ingenting. Eller noe var det jo selvfølgelig, men ikke noe som var viktig verken for miljøet eller verdensfreden eller menneskeheten som sådan. Men rett og slett om sminke og klær.
Det skremte meg.
De fikk gratis klær og sminke og tok faste priser pluss moms for å markedsføre produkter (klær og sminke) gjennom bloggene sine. De hadde opptil 12000 treff/søk pr dag på sidene sine.
De reiste gratis rundt i hele verden for å markedsføre produkter (klær og sminke) for designere, klesbutikker og andre.
Og de uttalte i intervjuene med Dagbladet at de ikke tenkte å redde verden, underforstått bare selge seg til høystbydende.
Tenker på min ringe,  ubetydelige blogg, der jeg har maks 40 treff pr. dag.
Grunnen er sikkert at folk ikke vil høre om elendigheten, politikken og. urettferdigheten som ikke rammer dem selv. De vil ha glam og glitter, overfladiske betraktninger, tant og fjas.
Kanskje jeg skulle hive meg på Rosabloggernes tog og begynne å markedsføre forbruksting som er mer interessante for folk, ikke forsøke å redde verden. Det kommer det aldri noe særlig mye penger ut av.
Ingenting, for å være helt ærlig.
Men så slår fornuften inn.
Jeg vil forsøke å redde den bittelille delen av verden som jeg kan. Jeg vil gi noen få, kanskje bare 40 pr. dag, og de fleste av dem er familie og venner, noe annet å tenke på enn sminke og klær. hver dag. Jeg vil plage dem til de tenker seg litt om før de nedvurderer sine medmennsker, kjøper nye saker uten å trenge dem eller tenker over hva politikerne egentlig mener når de sier dette eller hint.
Kan jeg redde en liten del av mitt  mikrokosmos av verden, så skal jeg være fornøyd.
Og jeg kan ikke fri meg for å dra tankerekken litt videre:
Tenk om alle disse Rosabloggerne kunne bruke litt av sin innflytelse til å komme med noe fornuftig av og til, innimellom all sminken og klærne ? Tenk for en påvirkningskraft de hadde hatt !
Katta er bare glad for at hun slipper å gå ut i alt det hvite, iskalde,. For ikke å snakke om at hun gir katta i både sminke og klær.

2 kommentarer:

  1. Supert innlegg, men hvor har det blitt av liker linken? Klem fra Elisabeth:)

    SvarSlett
  2. Den fjernet jeg, for den gjaldt ikke for bare en blogg. men for en periode, altså flere blogger. Og det ble dumt. Men takk for at du gidder å skrive en kommentar. Jeg blir like glad hver gang :-))<3

    SvarSlett