Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

mandag 20. september 2010

Familie

Katta var veldig kald på labbene da hun kom inn i morges. Hun elsker å varme labbene på kjerringas varme legger. Det er  begynt å bli lave nattetemperaturer.
Hun var sur da hun ikke fikk boksemat, så hun ville ut etter bare noen munnfuller tørrfor. Antakelig skulle hun ut og supplere kostholdet med fersk fuglesteik. Må huske å kjøpe boksemat ellers blir det ikke fuglekvitter igjen i hagen. Og det er trist.
Igår var det en av utallige bursdager som vi har i familien iløpet av året. En 6 års dag denne gangen.
Alle som har anledning på begge sider av fjorden, stiller opp i sin fineste stas. Den yngste er knapt 4 mndr. og den eldste er 86. Det klemmes og koses og gratuleres og overrekkes gaver. Klær, penger, leker.Bursdagsbarnet er midtpunktet for en dag, og nyyyter det. I en så stor familie blir man vant til å dele oppmerksomheten med søsken og søskenbarn. Og det tror jeg er sunt. Ellers i samfunnet er det sannelig ikke ofte man er midtpunktet, dersom man ikke er politiker eller kriminell eller realitystjerne.
Store familier som møtes med jevne mellomrom har en preventiv virkning  på gryende  primadonnanykker.  Du har en dag i året som er din, det får holde. Skal du stå i ramplyset oftere enn det, så får du gjøre noe selv for å fortjene det. 
Et glimrende utgangspunkt.
Men ellers er det trivelig å møtes for de voksne også. Masse god mat og kaker  og kaffe og brus til det tyter ut ørene er vanlig. Og hele tida går skravla. Vi løser verdensproblemer på løpende bånd. Vi planlegger nye muligheter for å møtes. Vi lufter ideer om å kjøpe hytte sammen og ha som møtested. I går var det et hus i Sverige, som fristet litt. En delegasjon skal nedover å se på det og etpar andre. Vi tar masse bilder og forklarer og forteller når vi møtes neste gang eller på FB, der vi alle er, unntatt de minste.
Huset må ha stor hage til ballspill, indianertelt og trær som det kan bygges hytte i,. Kanskje plass til ei campingvogn og et badebasseng. Det må ikke være langt til badeplass, eller butikk. En stor peis å tenne på kalde dager og et stort bord å sitte rundt både ute og inne er også et must.
Om det blir noe av, er i det blå, for vi er ingen formuende Fredriksen- eller Reitan familie Men vi har det utrolig gøy mens vi planlegger og koser oss med det. Og drømmer er helt gratis.
Tilsammen har vi også et helt menasjeri av husdyr som det også må være plass til på feriestedet.
Og katta kan tolke dersom det blir sommerhus i Sverige, for hun er barnefødt i ei steinrøys der nede.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar