Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

torsdag 9. september 2010

Sverige

Katta kom etter to psst, da kjerringa sto opp til vanlig tid rundt halv åtte. Katta så forbauset på henne. liksom -Er verden tilbake på hengslene nå ?-
Og ja, verden er tilbake i sitt vante gjenge igjen for kjerringa. Forkjølelsen er borte, bare litt hulrom i hodet fremdeles. Er litt stiv og støl og båflekket på lårene, men det er jobbinga med skatollet si skyld. Har hørt at det man må slite for å få, er verdt å ha. Og det skal være sikkert og visst. Nå skal jeg ganske snart få skrudd på beina og plassert det der det skal stå, med fine lampa oppå.
Men sverigeturen var eventyrlig i går. Sverige er spesielt på sensommeren. Det lukter dill. Krondill og sylte- agurker. Krondill får man i store buketter der nede, og små agurker kjøper man billig i kilovis, og så legger man agurkene ned i eddik, sukker, litt salt, vann og masse krondill. De fleste  har sin egen oppskrift, som går i arv i familien. For nerlagd gurka er ikke bare nerlagd gurka, må vite. Noen liker dem sure, noen søte og jeg og flere med meg liker dem kjempesøte. Tenker mange ganger at det er omtrent sånn man kan klassifisere menneskene rundt seg. Noen er gallsure andre litt mindre sure, mens noen er blide og optimistiske omtrent uansett. Jeg vil ikke si at jeg alltid er i den siste burken. Når sant skal sies hopper jeg nok fra burk til burk.
Å gå i en svensk butikk på sensommeren er en symfoni av øyenslyst og deilige lukter. Nå snakker jeg ikke om harrymaskinene ned mot Strømstad, men om de forretningene der svenskene handler. Varene er av en helt annen kvalitet, selv om prisene kanskje ligger litt over det vi forbinder med svenske matpriser. Men det er triveligere å handle der også. Det er ICA og Konsum og en skobutikk over gata. Og der er en urmaker som bytter batteri i klokka for under hundre kroner, inkl. batteri.  Det er Florabageriet en trapp ned, med verdens beste semlor og en helt himmelsk, som hjemmelaget, marsipan til jul. Der er en gammeldags klesforretning med kjempetrivelig betjening og utrolig godt utvalg i siste nytt. En liten glassforretning der de skjærer ut vakre engleuroer som man kan henge i vinduet. Så kan de henge der og reflektere sollyset og lage rare fargeflekker på veggene så katta blir hel gal i hodet av å følge dem.
Joda,man kan absolutt få med seg litt sensommerglede en dag i Sverige.
Katta gir blanke, for hun er født i ei steinrøys i Dalsland og har ingen ønsker om å dra nedover igjen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar