Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

lørdag 11. september 2010

Lørdagskos

Katta var våt .....som ei drukna katt (fysj for et stygt uttrykk) da hun kom spurtende rundt hushjørnet fordi hun hørte at kjerringa var ute i postkassen og henta Gjengangeren.
Den må jeg ha hver dag. Den er like viktig som kaffen om morran. Min daglige trivsel er avhengig av at den uanseelige lille blekka ligger der, i den røde kassa hver morgen.  Og særlig lørdagene. For da er det Endre P som utfolder seg over to hele sider, med bilder. Alltid interessant å se hva han har fordypet seg i denne lørdagen. Og så er Aust sin quiz på baksida. Og så er det  alt som har hendt det siste døgnet, alle annonsene for ved til salgs, for loppemarkeder, for interessante eventer. I det hele tatt, den rommer hele lokalsamfunnet på godt og vondt.
Noen nyheter gjør meg eitrende forbannet. Som  saka med blind vold, der den mannen ble slått nesten ihjel av en mann som egentlig skulle sittet inne og sonet sin forrige dom. Håper han får en lang straff og at det er plass til soning denne gangen. Og jeg håper inderlig at voldsofferet blir helt frisk igjen og får hjelp til å overvinne de mentale traumene.
Og politiske nyheter, inkludert alle disse tillatelsene til å føre opp det ene bygget styggere enn det andre. Fordi noen med penger sitter og trekker i noen tråder for å tjene enda mere penger.
Tankene mine går til det vakre kvartalet som lå der Sjøsiden nå ruver. Små hus med nydelige hager der det bodde mennesker som  omtrent  ble tvangsflyttet rundt om i byen for at politikerne skulle få rive og bygge ..hva da ?? Tomta lå der i over tjue år etter at det ble laget en kunstferdig parkeringsplass, som nesten ingen brukte, selv om det var gratis å stå der, og som grodde over med alskens ugress. Den eneste som levde godt der var Harry Bjerkes hest, Ole Maria, som fikk gå der og gresse mellom vognmannsoppdragene deres.
Og nå skal det bygges flere monsterbygg.
Hvorfor kan vi ikke få noen politikere som ser skjønnheten i en liten småby ved fjorden og som bestemmer at det bare skal bygges små hvite hus, høyst i tre etesjer og med rosehager rundt ? Fordi vi mennesker trenger noe vakkert å se på og leve i.
Og ingen skal fortelle meg at Hortens befolkning blir lykkeligere av å få  mange, stygge kjøpesentre..
Som vanlig gir katta blanke i kjerringas tanker og bekymringer. Hun har strukket seg ut i hele sin lengde i godstolen og sover. Også som vanlig

.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar