Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

fredag 9. mars 2012

Bra jobba !

Kjerringa omtrent dansa ut av senga i morges, hvis man kan se det for seg, mentalt.
Hun var så glad. Kvinnedagens debattmøte var blitt en suksess, til og med en søt ung mann kom innom og skapte litt spenning i jentehopen. Han hadde mange flotte meninger og kastet seg inn i debatten med liv og lyst.
Ellers tror jeg omtrent alle fikk sagt sin mening og luftet den. Der var folk fra 8 år (en liten gutt som var sammen med mamman sin) til 91 årige Anne Engelsen, som storkoste seg, og holt brilliante innlegg i debatten. Anahita Hamedbahrgi er jo politiker, så hun er verdt et  møte helt alene, Astrid fra Norskskolen er en kjent og kjær figur for mange av de fremmøtte.  Også hun var krystallklar på sin, og skolens linje, på at de ville se ansiktet til elevene, ellers ble det vanskelig å undervise i norsk.
Ellers var det jenter/kvinner  med veldig variert bakgrunn og erfaring.
Også noen  oppegående jenter fra videregående kom.  Flere av dem var  2.  generasjons innvandrere til Horten. Det var veldig gledelig.
Og sist, men ikke minst kom Amna Saboor fra Skoppum. Den 19 årige jenta som stikk i strid med sin families tradisjon, har valgt å bære hijab fordi hun har studert Koranen og funnet ut at det er hennes måte å tolke dens ord på. Hun forklarte seg greit og rakrygget om sitt standpunkt.
Når jeg ser sånn flott ungdom, skjønner jeg at det finnes fremtidshåp.
Det er noen som kan overta våre snart utslitte sko og trampe videre for kvinners rettigheter til å gjøre som de vil, på alle måter.  Så lenge de ikke bryter mot anstendighet og moral eller loven.
Skjønt vi har da vært med på å få forandret noen lover også i vår levetid.
Så kvinnedagen var god.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar