Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

torsdag 2. august 2012

De som ikke vil være alene...

Kjerringa sto opp idag også. Nesten utrolig når hun tenker på hvor hardt hun jobber med det nye "redet" sitt hver dag. Skulle nesten tro at hun både var gravid og hadde en stor familie sammen med seg,
Men det er alene hun er,
Likevel vil hun ha et ordentlig sted å bo..........og jobber rævva av seg for å få det til.
Men ikke langt fra henne bor det noen usalige sjeler som verken finner rist eller ro i livene sine.
De ruser seg nesten inn i bevisstløsheten og går løs på verden rundt seg med knyttnever, kniv, hammer og motorsag.
Når de kommer til seg selv igjen, så angrer de som hunder, men ingen er der til å holde rundt dem eller være hos dem når tilværelsen butter imot, eller rettere sagt, se dem og høre på dem.
Det er mennesker som av forskjellige grunner har fått sin verden ødelagt og skriker på denne måten om hjelp.
Og vi må bare høre og se dem !
Jeg har jobbet i en av boligene som tidligere var heldøgnbemannet, men som kommunen sakte men sikkert fjernet bemanningen av.
Det blir redsel. branner, herjinger og høye skrik om hjelp av sånt..
Klarer ikke Ordfører, NAVsjef, Boligsjef og hva de nå enn titulerer seg,  å se dette ? NAVsjefen snakker om ambulerende bemannning fra høsten av og at beboerne skal lære seg til å ta ansvar selv. Hvilken planet kommer han fra ?
Mang en vakt har jeg sittet og hørt på den samme historien, om og om igjen, Jeg har trøstet og vært der og "blåst på og plastret såre sinn", slik at de kunne få noen timers hvile fra sin elendighet.
Jeg møter av og til noen av "mine", og de lyser opp i sine lenge-før-tiden-eldete  fjes og slår av en prat, dersom de ikke har det for travelt eller er for nedkjørte.
For de har travle liv. De skal ha nok penger til neste rus, de låner, de dealer,
de stresser rundt i en evig runddans for å ruse seg bort fra hverdagen vi gir dem.
Dette er syke mennesker som trenger vår, samfunnets hjelp........og noen til å passe på seg !
Og det har vi sannelig råd til midt oppi våre travle, vellykkede liv.
For de fleste av oss behøver ikke å gjøre annet enn å lese om at våre folkevalgte har  bevilget penger til helbemanning av disse boligene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar