Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

tirsdag 21. august 2012

Veldig bra, Hontvedt !

Kjerringa våknet opp til en litt kulsen sommerhalvthøstdag. Katta er inne om natta og sto utenfor soverommet og nærmest krysset bakføttene for å komme seg ut fort som svint. Hun benytter ikke innedoen lenger, men det er hennes greie.
Frisk, klar luft slo mot meg da jeg ilte ut i postkassen.
 Vel inne, benket jeg med kaffe, knekkebrød og avisa, Og finleste. Arbeiderpartiet kan feire sin125 årsdag i dag. Hurra og Grattis !
Men det var en annen liten artikkel som fanget mitt øye.
Vigrid skal forbys å ha sine suspekte seremonier i Borreparken.
 Hontvedt hadde lagt fram et forslag for Kommunestyret som de skulle behandle, og så ved hjelp av grunneier sette en stopper for svineriet.
Og det er bra.
Dette har ikke noe med demokrati eller ytringsfrihet å gjøre.
Vigrid står for et menneskesyn og en historieløshet som er tuftet på den farligste politiske ideologien, ever. Nemlig nazismen.
Vigrid har ingenting med vikingene å gjøre, når det gjelder ideologi.
Vikingene var først og fremst et handelsfolk. De reiste til de fjerneste avkrokene, langs Europas vannveier og over havene. Noen sloss og røvet, voldtok og ranet, akkurat som noen gjør idag, men de fleste dro ut for å handle og bli kjent med andre folk på den fredeligste måten. De bragte ny kultur og nye impulser med seg tilbake, silke, broderier, sølv og gullvarer. Mennesker vandret og reiste fritt over hele Europa. De lærte hverandre håndverk og fremstillingsmåter av dette og hint.
Og vikingene tok med seg hjem  lærdom og impulser fra eldgamle kulturer i øst og sør og vest.
Og så kommer dette suspekte vesenet, den gamle nynazisten, Tore Tvedt, med  organisasjonen Vigrid og sprer sin gift og sine løgner til unge, ubefestede mennesker.
Han lager sin egen hatorganisasjon og sprer fremmedfrykt og rasisme, og dette foregår i storstua vår.
Nei, få dem vekk ! Og overvåk dem nøye, de kan bli farlige med tiden.
Det er bare vel et år siden deres ideologi forårsaket det fryktelige, skremmende som vi aldri må glemme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar