Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

tirsdag 16. oktober 2012

Gratis parkering ?

Kjerringa sto opp til nok en regngrå høstdag med krangel mellom blåkameratene borti nabolaget.
Det ropes i avisen om manglende demokrati og maktmisbruk. Det henvises til press og dirigering for å få fram de helblå sine meninger.
Dette er foruroligende, synes jeg, og sikkert mange med meg.
Har vi et demokrati eller begynner Horten Kommune å nærme seg et enevelde ?
At det er brann i leiren, er i alle fall klart for oss alle.
Men ett godt forslag har de klart å hoste opp. Og det er faktisk ganske smart. Gratis parkeringsplasser rundt om i byen. Det er bare det at det skulle vært gratis parkering i hele byen, døgnet rundt.
Folk er drittleie av å måtte betale i dyre dommer for å få lov til å legge igjen penger på etterhvert tre kjøpesentre og noen få andre forretninger i Storgata.
Hvis vi tenker over det, så er det rimelig sjukt og grådig. Hadde det nå enda vært kommunekassa som ble beriket, men neida, det er parkeringsselskaper fra langtvekk som tjener grovt og rått på oss, vi som egentlig eier byen. Sykt, sykt, sykt !
Og vi betaler, i dyrere og dyrere dommer. Og skulle vi være så uheldig å gjøre noe feil i den forbindelse, så vanker det bøter som virkelig svir i rettferdigheta til folk.
Så frigi alle parkeringsplassene og si opp eventuelle kontrakter med parkeringsselskaper.
Jeg skal garantere at handleiveren og -volumet går til himmels.
Dermed mer penger i kommunekassa i form av skatt.
Jeg tror det vil oppveie dagens kjipe parkeringsdirigeringsregime.
Og det går an å tenke nytt  i denne byen, uten at det involverer riving og bygging.

2 kommentarer:

  1. Bra forslag, men sikker noen i kommuneadministrasjonen som kjenner noen som tjener penger på parkeringa, og man må jo ta vare på kameratene sine vettu =)

    SvarSlett
  2. Gunvor Irja Halleland18. oktober 2012 kl. 10:34

    For en del år siden ble dette innført i Larvik fordi kjøpesentre i utkanten av byen trakk kundene. I Larvik er det gratis parkering døgnet rundt og jeg tror flere vil benytte seg av muligheten til å handle i byen.
    Gunvor Halleland

    SvarSlett