Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

mandag 8. oktober 2012

Kjempefornøyd

Kjerringa sto opp til ei delvis forvandlet stue med enda bedre plass.
Etter at jeg hadde fått sortert og plassert alle CDene og filmene eller DVDene, som det vel heter,  og satt spilleren på et lite bord ved siden av TVen, ble det riktig så fjongt å se til. Dette har jeg tenkt på lenge, men endelig er det gjort.
Leste i Gjengangeren at Frp hadde kommet med et forslag om at lærerne skulle evalueres, karaktersettes, på lik linje med elevene. Og det må jeg si, selv om jeg er så langt fra Frp som det går an å komme, politisk, dette var et godt forslag.
Hvis det blir gjort på en ordentlig måte, uten for mye tull og tøys, eller etterfølgende represalier fra lærerne, så kan det bli et bra verktøy til å kanskje få fjernet noen lærere som aldri skulle vært i nærheten av barn.
Altfor mange behandler elevene dårlig, noen er rene mobbere og kommer med morsomheter som henger ut elevene, og noen er bare rett og slett barnehatere.
Jeg vet at dette er sterke ord, men tenk dere om. Disse typene har alltid vært der. Jeg husker opptil flere av dem, som forårsaket mye gråt og elendighet.
Men jeg husker heldigvis noen som behandlet oss med respekt og som fikk fram lærelysten i oss. I min barndom var det spesielt to stykker. Faktisk mor og sønn som var absolutt fantastiske og inspirerte meg til stadig å lære mer, lese mer, være nysgjerrig på hva som var over de høye fjelle.......
Mor er dessverre død, men sønn har jeg møtt for ikke lenge siden og fått takket han for at han var et av mine fyrtårn og idealer.
Jeg har selv hatt gleden av å jobbe med barn som hadde det vanskelig, og jeg vet at det kreves mer enn mye å stå i det, å være den voksenpersonen som kanskje klarer å skape en forandring til det bedre for noen.
Pr idag vet jeg ikke om jeg har klart det, men jeg skulle ønske det.
Jeg skulle ønske at jeg i alle fall oppnådde karakteren Tf.

2 kommentarer:

  1. Jeg er så absolutt enig, at lærere skulle gått gjennom en form for "test" før de fikk jobb ved en skole. Enkelte lærere er flinke til å henge ut, ha et slags "trynetillegg" og liker de ikke mor eller far liker de ikke barnet.

    Hadde en slik lærer på barneskolen, der jeg må si jeg ble regelrett mobbet av denne personen. Da far i huset skjønte lunta byttet jeg skole på dagen, men må si jeg siden da har vært utrolig skeptisk. Det er jeg som er mammaen. Det er jeg som skal oppdra mitt barn, og det er jeg som bestemmer. En lærer står for det faglige, og thats it.

    SvarSlett
  2. Åja, der skjønte jeg !! Er litt treg, leser sjelden bloggen min etter at den er ferdigskrevet, hvis det ikke er noe nytt å tilføye.
    Og selvfølgelig er jeg skjønt enig med deg, Lillpie (faktisk lillejenta på lofotsk) For oss dengang var det ikke så enkelt , for ikke å si det var umulig, å skifte skole, uansett hvordan man ble behandlet. Heldigvis overlevde jeg psykisk p.g.a. noen få "fyrtårn" i min oppvekst.

    SvarSlett