Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

fredag 26. oktober 2012

ID Mubarak !

Kjerringa våknet opp til en vakker, solskinnende høstfredag bortimot slutten av oktober. Det er så vakkert her. Rosene blomstrer fremdeles og står med nye knopper. Jeg stoppet på trammen da jeg beina ut for å hente gjengangeren, og tok noen skikkelig magadrag av den friske luften.
Og idag er det ID, så jeg ringte til godeste venninne og gratulerte. Hun sto selvfølgelig opp til albuene med matlaging, for det er stor familiefest hos henne idag.
Id er den viktigste høytiden der i huset. Alle har nye klær, det spises spesiell mat, og barna får gaver. Akkurat som vår jul, men de har ikke noen symboler,  på samme måte som vi har juletre og julepynt. Men huset er striglet og vasket, som etter julestria vår. Og de synger og danser, ser masse filmer og er så glade. Det er en gledens dag, som julaften i vår kultur.
Kanskje vi skulle begynne å feire Id, vi også, for da fikk vi to julaftner !
Det skremmer meg og det skremmer min godeste venninne med alle disse ekstreme islamistene, for hos min godeste venninne er islam en kjærlighetens religion. Og Koranen oppfordrer ikke til vold, tvertimot. Og hver gang det skjer noe kriminelt som henspeiler til islam, så vet jeg at min godeste venninne blir redd og har det vondt.
Men det finnes dessverre kriminelle overalt, og de kommer i alle farger og med alle kulturer i "sekken".
Heldigvis er de i fåtall, selv om bare ett menneske kan spy ut mye ondskap, det vet vi alt om her i lille Norge.
Men nå skal jeg glede meg med de glade. Ha en God ID alle mine venner !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar