Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

søndag 21. oktober 2012

Søndagsfred og værmeldingsfryd

Kjerringa og Katta er oppe og hopper i dag også. Om ikke akkurat hopper, så i alle fall oppe til en grå, regntung dag. Men det var jo meldt sol idag ?
Er det bare løgn og fanteri med disse værmeldingene ?
Den på baksia av Gjengangeren tror jeg at de bare skal avbestille abonnementet på. Den stemmer absolutt aldri. Yr.no er vel den værmeldinga som kommer nærmest opp til sannheta, men selv  den kan man ikke stole på.
Så hva skal vi med værmeldingene ? Det er vel egentlig bare å se ut gjennom vinduet...
Jeg husker i min barndom der oppe under den evige sola, der stormene og orkanene tar springfart ned gjennom Nordishavet, og der fjellene er så høye at menneskene blir som fluelorter.
Der var de helt avhengige av værmeldingene og stormvarslene, som sto i kø til alle døgnets tider. Men det angikk næringsveien, fisket og forsåvidt.kontakten med resten av verden. Som overfarten med hurtigruta over en, til tider, illsint Vestfjord. Da var det nesten andakt når værmeldinga for Nord-Norge ble lest opp i radioen. Den var den eneste sanne sannheten som ble akseptert deromkring. Selv spebarn holdt opp å gråte når klokka var ett om dagen og halv sju om kvelden.
Idag, midt i en liten by, ved en  innelukket fjord, er værmeldinga egentlig uinteressant for folk flest.
Men det er rart med gamle vaner som er så utrolig vonde og vanskelige å vende. Jeg må sjekke og sammenligne og høre både fra den ene og den andre kanten.
Og selvfølgelig irritere meg over når det ikke stemmer.
Det er en egen liten fryd i seg selv......

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar