Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

fredag 29. oktober 2010

Budsjettet

Katta pep ynkelig i regnet før hun ble sluppet inn i varmen. Men da var alt glemt. særlig da hun fikk yndlingsboksematen sin. Selv om hun teknisk sett ikke burde belønnes. Seint i går kveld var det et voldsomt bråk på verandaen. Ting ramlet ned og det var ellers utrivelig å være Kjerringa på innsida. Tanker om ran og annen elendighet,  fløy gjennom hodet mitt. Jeg lukket forsiktig opp verandadøra og inn kom katta  som skutt ut av en kanon - med en stakkars pipende fugl i kjeften. Hun kom raskt ut igjen . Og etterlot seg en sky av små, grå. bløte fjær. Sic transit.......Men sånn er livet med et rovdyr. Jaktinstinktet ligger latent.
Det samme kan man kanskje si om gutta boys nede på rådhuset ?
Budsjettet er lagt frem, og det er begredelig lesing
Der er det også de svakeste som får svi. Det er trist og uverdig. Skoletilbudet, som fra før er rasert, raseres  med ytterligere 40%. Svake og psykisk handikappede elever skal ikke lenger  få nødvendig ekstrahjelp av spesialpedagoger.
Helsetilbudet, som fra før var skjært ned til beinet, har den høyt betalte herren klart å skjære enda mere av.
Hjemmebaserte tjenester, som allerede idag er en skam for et sivilisert samfunn, skal kuttes enda mer. Hva har rådmannen tenkt å gjøre her, dele ut raskere biler til de ansatte, slik at de kan rekke over flere brukere på kortere tid ? 4 lindrende plasser skal bli vanlige plasser. Sykehjemsplasser i Åsgårdstrand skal bli dagplasser. Hvor skal de gjøre av gamlingene om natta ? Sånn fortsetter det. Aller minst har de skjært nede i administrasjonen, som begynner å bli noe topptung. Hva med å halvere rådmannens egen lønn. Det ville kanskje dekke en lindrende eller en sykehjemsplass.
Vedlikehold av offentlige bygninger skal skjæres ned med 2 mill. Hvilket vedlikehold  ?. Det er vel mange år siden det er blitt brukt 2 mill til noe som helst vedlikehold her i kommunen, tenker jeg.
Og sånn fortsetter det.
Tror ikke Horten Kommune blir noen attraktiv kommune, verken å ha barn på skolen , være syk  eller bli gamle og pleietrengende i.
Uendelig trist lesing.
Men hva kan ei allminnelig Kjerring med et rovdyr i kosten egentlig gjøre ?

2 kommentarer:

  1. Slik er det i de fleste kommuner her i landet, de svakeste må svi hvert år. De som sitter og bestemmer er vel sikret en god pensjon kanjeg tenke meg. Norge skal liksom være et veldig rikt land. Hvorfor ikke bruke litt penger til skole og helsetjenesten, jeg bare lurer.

    SvarSlett
  2. Ja vi kan lure oss grønne og blå, men de som roper høyest får mest. mens andre må nøye seg med knapper og knapt nok det. Når man ser et sånt budsjett i en liten by i verdens rikeste land, kan man skamme seg på vegne av de som sitter og gir seg selv millionlønn, mens gamle må fortsette å ligge i sine våte og møkkete bleier, for ingen har tid til å skifte på dem.

    SvarSlett