Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

mandag 18. oktober 2010

Fjernvarmeanlegg

Da katta kom fykende inn sammen  med ei iskald vindrosse  i morges, kjente kjerringa vinteren glefse rundt barføttene.
Men etter en varm dusj, nykokt kaffe og de vanlige knekkebrødene, kjente hun velværet sige innover seg.
Gjengangeren ble åpnet og studert inngående. Den brakte en nyhet som både var god og dårlig.
Fjernvarmeanlegg i Horten er en god nyhet. Man sparer CO2 utslipp tilsvarende 1900 biler. og det er veldig bra.
Men. og det er  den dårlige nyheten, skal  betale gildet. ?
En ting er at det skal graves på kryss og tvers atter en gang i hele byen. Er det forresten ingen i kommunen som har litt greie på planlegging ? Tenk hvor mange millioner de hadde spart dersom de hadde gått ut med annnonser i avisene om at nå skal det graves ned kabler, byttes kloakkrør, legges ned rør for fjernvarme, og så kunne alle interessentene meldt seg på, og puttet ned sine saker samtidig. Millioner spart og vi som bor her hadde sluppet ergrelsene med all gravingen flere ganger i året.
Dessuten, en ting er å føre fjernvarmen til husveggen, men hva med anlegget inne i husene ?  Skal varmen gå inn i elementer (radiatorer), eller skal det legges rør under gulvene ? Kan det gjøres i gamle hus eller er det bare beregnet i nybygg ?
Jeg har mange spørsmål men ingen svar mens jeg fyrer opp i min gamle. gode vedovn, som ihvert fall ikke er miljøvennlig. Men den varmer og sprer en duft av granved i stua.
Men verken katta og jeg trenger kanskje å ta stilling til alle disse spørsmålene, Det tar nok noen år før det er aktuelt.

1 kommentar:

  1. Har fjernvarme her nede i Strandparken, skifter mellom strøm og gass etter hva som er billigst i øyeblikket. Regner med at det blir tilbudt som gulvvarme i nye hus og radiatorer i eldre.

    Hvis panelovnene dine er kullfyrte, noe de fort er så flinke vi er til å eksportere den fornybare energien vi produserer, er vedovnen din langt mere miljøvennlig forresten; en god vedovn er en av de reneste oppvarmingmetodene vi har så vidt jeg har lest meg til.

    Helt enig i at det er fullstendig mangel på samarbeid mellom de forskjellige interessentene når det kommer til ting som skal graves ned i bakken. Vi har heldigvis i alle fall ikke like mange arkeologiske funn som skal møysommelig graves opp og dokumenteres av arkeologer hver gang noen finner en brent leirebit slik som i Tønsberg...

    SvarSlett