Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

torsdag 7. oktober 2010

Svensk sommerdrøm.

Katta var forpjusket og våt da hun kom inn i dag. Natta har vært regnfull og det har blåst voldsomt. Og for en liten pelsball er sånt både utrivelig og skremmende. Hun skrek gudsjammerlig da hun strøk den kalde, våte pelsen langs kjerringleggene.
Men litt boksmat og tørking ved varmovnen roet henne ned. Må vel snart begynne å la henne få være inne om natta, for det drar seg fort mot vinter nå.
Overskrifta her, derimot,  indikerer noe lyst og lett og velduftende med Evert Taube på lavt volum i bakgrunnen " Kalla det änglamarken eller himlajorden, om ni vil "................
MEN, dessverre, drømmene er ikke alltid kompatible med virkeligheten.
Som for eksempel det vakre huset nede i Dalsland med fiolfarget kjøkken og verdens blankeste parkettgulv, epletrær i hagen, bugnende av søte, saftige Carl Larssonepler.
Dere ser bildet for dere. Langbord med fotsid duk under nevnte tre med mange glade mennesker rundt som skravler og ler og spiser deilig mat. laget i fellesskap på det fiolblå kjøkkenet med masse arbeidsplass og solen strømmende inn av vinduer på to sider.
Og selvfølgelig lange frokoster der mens man planlegger resten av dagen. Kanskje kanaltur med en av de unike kanalbåtene ,eller en tur på Halmens Hus der de har verdens beste Gammelgårdstårta eller.... ?
Særlig, eller for å bruke et mer ungt uttrykk, seriøst !!
Flere av slækta var der nede  tidligere i uka og gikk nøye gjennom herligheten for å være helt sikker før vi kjøpte.
Drømmene smuldret hen for hvert rom som ble besiktiget. Badet måtte man renske ut ikledd dertil egnet verneutstyr, det var fyllt av svart, sannnsynligvis livsfarlig muggsopp. Kjelleren inneholdt en fyrkjele der røranlegget var sprukket og derfor frakoblet alle radiatorene. Hele det elektriske anlegget måtte rives ned og skiftes. Det måtte dreneres rundt huset. Det var lekkasje inn i taket grunnet råtne vindskier..........
Slik dør drømmer.
Når noe virker for godt til å være sant, så er det som regel det.
Nå er katta tørr og varm og langt inne i sitt drømmeland, som garantert ikke inneholder sommerhus i Dalsland.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar