Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

søndag 3. oktober 2010

Søndagstanker

Katta satt og jamret seg utenfor soveromsvinduet i håp om å få kjerringa opp av senga for å slippe henne inn i varmen. Kjerringa lå og dro seg litt lenger enn vanlig, for boka var så spennende. Motvillig sto hun opp og slapp inn en våt, kald og bustete katt. Hun nesten freste da hun pilte forbi kjerringa. Siden det var søndag, fikk hun en ekstra god boksemat, og gemyttene la seg. Kjerringa gjorde unna rutinene sine og satte seg ned med kaffen og knekkebrødene. I dag med stekt egg  og ost og små, søte tomater.
TV en med nyhetskanalen ble satt på og Laptoppen samme, Startsiden er Dagbladet.no, og idag formelig skrek en overskrift mot meg. Kvinne ranet for 40000 kr, men ble truet av ransmennenes familier til å trekke anmeldelsen . Ransmennene  kan få 20000 kr i erstatning. Hæ ??? Er verden nå endelig gått av skaftet ? Jeg leste fort videre.
Artikkelen beskrev  ghettolignende  tilstander i deler av danske byer. Disse ghettoene var fyllt opp av utlendinger, med overvekt av arbeidsledige, muslimske unggutter som  var så farlige at brannmenn, politi og helsepersonell nektet å bevege seg inn dit.
En kvinne var altså blitt ranet og fått pengene tilbake, og dermed trukket anmeldelsen tilbake. Og fordi det da ble regnet som en falsk anmeldelse, var de antatte ransmennene i sin fulle rett til å søke om erstatning. Dette er loven.
Der kunne artikkelen sluttet. Men den utbroderte tilstandene i disse ghettoene og dro inn Muhammedtegningene og muslimsk vrede og vold og jeg vet ikke hva,
Tilslutt sto det at rasistiske innlegg i følgende debatt om saken ville bli slettet.
Her snakker vi vel om å helle bensin på et allerede godt brennende bål. Ingen moderator hadde i alle fall vært inn og slettet. Innleggene sydet av åpen og lett undertrykt rasisme.
Selvfølgelig skal man ikke true folk til å trekke tilbake anmeldelser for lovbrudd som er begått. Men hvilken mor eller far vil ikke prøve å beskytte sitt barn i det lengste ?
Når det er sagt, daglig skjer det ran, overfall, mord, bildrap av helhvite mennesker i både Norge og Danmark. Ikke i en eneste sak kan jeg huske at Bibelen er blitt trukket inn i beskrivelsen av saken. Og om noen bok er full av mord og drap og det som verre er, så må det vel være Bibelen.
Jeg har faktisk Koranen. Det er en bok fyllt av kjærlighet til mennesker, uansett tro og hudfarge. Den maner til fred og fordragelighet i ett og alt.
Det er ikke troen som er feil, det er mennesker til alle tider som av nød, kjedsomhet eller maktbegjær blir kriminelle.
Katta har forlengst sovnet, for idag er det et riktig kattsøvarvær, som de gamle sa.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar