Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

tirsdag 12. oktober 2010

Mot vinter

De små kattlabbene er kaldere for hver morra hun kommer inn. Tror det har vært frost i natt. Ikke bare katta var våt og veldig kald på sine fire brune små labber, men blomstene på verandaen ser rimelig forpjuskete ut, for å si det mildt.
Kjerringa skrur opp varmovnen når hun kommer ut i stua, men kulser om knærne likevel.
Det var jo nettopp sommer, eller skal vi si det var tiden for sommer, men den kom liksom aldri. Og nå blir det kaldere, og vi føler oss litt snytt for sommeren
Vi ventet hele tiden på de lange, varme dagene og de varme, mørke sittepåverandaenkveldene og - nettene.
Men det regnet, blåste og temperaturene krøp sjelden over 20 grader
Alle drømmene i forkant om den sommeren  slo bare aldri til.
Noen dager var det jo, men de fleste var ikke gode gammeldagse sommerdager. Enten var det for kjølig, eller det blåste, eller regnet øste ned.
Hvordan vannmagasinene kan være under normalt fyllte, går over min forstand. Etter mine beregninger skulle de flyte over av billig strøm for oss varmehungrige og -avhengige nordboere.
Men jeg har en stygg mistanke om at kraftselskapene har lurt oss, som vanlig, og solgt strømmen i dyre dommer til Sverige  alt hva remmer  og hjul og magasinvegger holder, mens de stolte på at regnet skulle fortsette å øse ned. Og når deres grådighet har gjort magasinene halvfulle, fordi de solgte mer enn det som kom ned, kan de si at dessverre magasinene er  under normalt fulle, så strømprisen må opp- Og vi må pent betale, ellers fryser vi bokstavelig talt ihjel. Det finnes nemlig altfor  mange blokker som er satt opp rundt omkring i landet, i Horten også, uten pipestokker, slik at folk kan ha vedovner i stua si, men må stole på strømmen. De private kraftselskapene  gjør elektrisitet til en mangelvare, selv om det er vi, via Statnett, som eier vannet og ledningsnettet.
Markedet er som regel sleipe affærer. Pengene og profitten styrer omtrent alt som blir gjort. Hele tida blir vi bombardert av . På telefonen, mobiltelefonen og internett gjennnom mailboxen. Som regel er det tilbud som er for gode til å være sanne, og det er de ikke heller. Billige i utgangspunktet, med bindingstid og greier. Også går det en tid. Og så begynner regningene å bli større, så umerkelig at vi ikke bryr oss om det, men for de forskjellige selskapene utgjør det millioner i fortjeneste.
Vi blir lurt hver dag, hele tiden.
Av en sommer som aldri kom, av selgere der produktene sjelden holder hva som blir lovet, av alt fra rørleggere til politikere.
Og vi er så vant til det at vi nesten gråter av lykke dersom vi får det vi er blitt lovet til den prisen som var avtalt.
Hvor er det blitt av ærlighet, redelighet, ære, samvittighet, høflighet og stolthet over velgjort arbeide ? Er det bare ord som man må gå i en ordbok, unnskyld, på Wikipedia, for å finne, Eller kanskje de er fjernet derfra også ?
Katta vet at når hun vil inn om morran, så kommer jeg og lukker henne inn. Så enkel skulle verden være på alle områder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar