Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

mandag 4. oktober 2010

Kattedag

Katta fikk dronninglig bevertning da hun kom inn i morges, stekt ørret. Hun la seg foran varmovnen etterpå for å tørke pelsen. Det luktet våt katt, men det gjorde ingenting. For idag er det hennes dag, eller rettere sagt dyrenes dag, Den 4. oktober er dyrenes dag. Og da skal vi være snille mot dyrene. Gi dem kaffe på senga, skrive små kort til dem. Der skal det stå hvor høyt vi elsker dem og setter pris på å ha dem rundt oss. Vi skal gi dem blomster og riktig feire dem.
Neida, det har ikke rablet for kjerringa enda.
Det jeg vil ha frem er at vi skal lære opp ungene våre (og oss selv) til å ha respekt for alt som lever. Som han sa det, salige Skjæraasen: "Du ska itte trø i graset, spede spira lyt få stå !"  Med det mente han at vi skal ta vare på alt som lever og gror, ikke trø ned for fote, eller plage katter, eller sette fyr på pinnsvin, eller slippe ut gamle hunder på en landevei og kjøre fra dem, så de springer etter bilen på vonde bein for å nå igjen sin elskede eier.
For dyr elsker sine eiere. Uansett hvordan de blir behandlet, viser de en kjærlighet som er uten ende.De er  lojale til det siste. Som barn er det.
Alle har vi vel hørt om hunder som har lagt seg på sin herres grav og nektet å ta til seg vått eller tørt til de døde selv. Og katter som har vandret nesten Norge på langs for å komme hjem til sine eiere. Historiene er utallige og like rørende. De har en kjærlighetsevne som få mennesker er blitt utstyrt med.
Hvis noen vil ha seg en liten malende, kosende pelsvenn, så er det åpent hus på Kattehuset på Skoppum idag.
Og jeg kan anbefale  alle som har anledning til det, å skaffe seg en katt.
 De er vennlige og kjærlige, de blir like glad hver gang de ser deg. De gir blaffen i om du har en bad hair day, om du er tjukk eller tynn. Om bunaden ikke passer, om du ser ut som et takras og har en stor kvise midt på nesen eller bare ser på et øye. De elsker deg akkurat sånn som du er og trives med det.
I allefall gjør katta det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar